Следвайте Гласове в ТелеграмВидимо в добро настроение, след редовната си неделна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВидимо в добро настроение, след редовната си неделна
Коментари Харесай

Папа Франциск поздрави православните християни за Великден

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Видимо в положително въодушевление, след постоянната си неделна молитва от прозореца на базиликата " Св. Петър " в Рим и в наличието на хиляди богомолци на едноименния площад, папа Франциск насочи великденското си обръщение към тези, които означават през днешния ден Възкресение Христово:

" Отправям с любов моите благопожелание към братята и сестрите от православните църкви и към някои от източните католически църкви, които през днешния ден съгласно Юлианския календар означават Великден. Христос възкръсна,  носи наслада и мир на хората, дава кураж на страдащите. На всички тях  -  Честит Великден! "

Папа Франциск поздрави и присъстващите на площада, пристигнали освен от Италия, само че и от други краища на света.

Призова за следващ път: " Да продължим да се молим за измъчена Украйна, която страда доста. Както и за Палестина и Израел, с цел да има мир. Докато разговорът сред тях се ускори и докара до плодотворни резултати. Не на войната! Да, на разговора “!

Словото на папа Франциск бе съпроводено от овации. Специално поканен духов оркестър се погрижи за положителното настроени на присъстващите на площад   " Св. Петър ".  

Изтоник: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР